dimarts, 16 de desembre de 2014

Lluir els encisos

El pas del temps ha esvaït l’esperit dels ajuntaments democràtics que va impregnar la societat de principis dels 80.

La successió de majories absolutes al llarg de tots aquestos anys ha fulminat la il•lusió dels ciutadans amb el que, aleshores semblava el pas a una societat moderna i modernitzadora.

Principis tan essencials com el funcionament democràtic, la transparència i la participació ciutadana han anat deslluint-se amb el pretext de l’estricta legalitat, el que vulgarment coneguem com “cobrir l’expedient”, i així, a poc a poc, s’han perdut  tots els bastiments del dinamisme social fins arribar a un punt en el qual les persones no ens sentim representades.

És la meua prioritat impulsar tots aquells mecanismes per a que els ciutadans tornem a sentir-nos identificats amb “lo públic”, que tornem a agafar consciència que allò públic és nostre i com a propietaris hem de poder participar-hi.

En la mesura en la qual sigam capaços d’implicar tots els ciutadans en la participació pública estarem recuperant l’esperit de la ciutat, de la societat. Sabrem el que volem, el que és important i allò que no ho és tant. Serem més conscients del valor de les coses i del sentit que tenen els nostres impostos, i si paguem en funció del que rebem.

Alguns han dit que Xàtiva és diferent. Diferent a que o a qui? I és un gran error, Xàtiva és única! Ha estat una ciutat única des dels seus orígens i la miopia d’alguns ha intentat emular els models d’altres ciutats que no ens van bé.

A Xàtiva sols li cal traure-li la lluentor als seus encisos i modernitzar i actualitzar el model de ciutat que ja va elogiar el Rei Jaume I quan la va veure per primera vegada.

Xàtiva és una ciutat bonica, històrica, comercial, acollidora, dinàmica amb unes potencialitats impressionants. Com llegia en un article fa uns mesos, una ciutat per treballar, per gaudir, per a viure. Anem per feina!

He treballat, m’esforce i lluitaré per aconseguir aquestos objectius. Son objectius ambiciosos i no exempts de dificultat. Considere que és la meua obligació i responsabilitat oferir la meua dedicació al servei de la nostra ciutat i per fer-ho possible necessite el teu recolzament per formar part de la Candidatura de Compromís a l’Ajuntament de Xàtiva.

Gràcies!

2 comentaris:

  1. papa pense que com dius hi ha que defendre el nostre país i la nostra llengua i sobretot la nostra ciutat en la que ens hem criat i han naixcut els nostres origens i la nostra forma de pensar tot açó ensenyat per tu t'estime (Júlia)

    ResponElimina
    Respostes
    1. No tinc paraules per expressar la meua emoció. Gràcies filla.

      Elimina